Sunday, 15 February 2015

NEIL PEREZ Juara Mr International 2014


Neil Perez, Mr International 2014

Jejaka dari Filipina, seorang anggota polis negara tersebut menepati ramalan berada di TOP5 Mr International sekaligus menjuarai pertandingan tersebut dengan menewaskan 28 peserta lain seluruh dunia pada edisi 2014/2015 ini. Neil Perez sudah dijangka akan berada dalam kelompok 5 peserta teratas dengan mempamerkan persembahan yang terbaik sepanjang aktiviti dan tugasan ketika di Mr International edisi ke-9 pada tahun ini.

1st Runner-Up : Mr Lebanon
Dengan kemenangan tersebut, Neil Perez menewaskan calon pilihan yang lain seperti wakil Lubnan, Rabih El Zain di kedudukan kedua. Peserta yang disebut-sebut antara wajah juara, wakil Poland nampaknya sedikit ‘tergelincir’ apabila beliau hanya menduduki tempat keempat di belakang peserta Republik Czech. Tempat kelima diungguli wakil Slovenia, Mitja Nadizar.
 
2nd Runner-Up : Mr Czech Republic
Setelah edisi 2013 diadakan di Indonesia, kini edisi 2014 menyaksikan Korea Selatan menjadi tuan rumah bagi majlis prestij male pageant ini. Walaupun dapat dilihat ada sedikit ‘kontroversi’ apabila beberapa nama yang awalnya menjadi wakil di Mr International menarik diri atas sebab tertentu, pertandingan yang pernah menjulang wakil Venezuela pada 2013 ini berjalan dengan lancar. Cuma agak terkilan kerana wakil-wakil lain seperti Argentina, Venezuela, Nicaragua, Honduras, Chile tiada pada edisi kali ini. jom kita lihat senarai penuh keputusan Mr International 2014/2015 malam tadi.
 
3rd Runner-Up : Mr Poland
Mr International : Mr Philippines
1st Runner-Up : Mr Lebanon
2nd Runner-Up : Mr Czech Republic
3rd Runner-Up : Mr Poland
4th Runner-Up : Mr Slovenia

TOP10
Mexico
Brazil
Thailand
Korea
Japan

TOP15
Colombia
Guam
Puerto Rico
Indonesia
Myanmar
 
4th Runner-Up : Mr Slovenia
Most Stylish Award : Mr Korea
Best National Costume Award : Mr China
Mr Photogenic Award : Mr Japan
Mr Congeniality Award : Mr Colombia
People Choice : Mr Poland
Best Formal Wear : Mr Brazil 

Kredit Photo : MISSOSOLOGY

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...