Monday, 12 May 2014

Maria Sharapova Juarai Terbuka Madrid 2014Perjuangan yang mantap. Itulah pemain sensasi dunia, Maria Sharapova apabila menunjukkan prestasi terbaik walaupun tewas pada set permulaan kepada pemain yang sedang meningkat naik, Simona Halep dari Romania.

Walaupun ketinggalan pada set pertama 1-6 , Maria bangkit pada set seterusnya dan mendominasi perlawanan sehingga memenangi 6-2 dan memaksa perlawanan dibawa ke set penentuan. Kredibiliti dan pengalaman yang dimiliki oleh Maria amat kuat. Maria menggunakan setiap pergerakan sebaik mungkin dan meninggalkan Simona 4-1 pada set penentuan sebelum Simona bangkit untuk merapatkan jurang mata dengan 4-3. Maria bangkit dan menewaskan pilihan keempat kejohanan dengan keputusan 16 62 63 dalam tempoh 1jam 57 minit untuk menjuarai Terbuka Madrid di Sepanyol.
 
Maria bersama Porsche Tanga 4S yang diterima beliau setelah memenangi Porsche Tennis Grand Prix.

Ini adalah kejuaraan pertama di Madrid dan kejuaraan keduanya dalam tempoh 2 minggu. Pada minggu lepas, Maria bangkit menjuarai Porsche Tennis Grand Prix, menewaskan pemain Serbia, Ana Ivanovic juga dengan tiga set.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...